BOHO 2140

Praktisch

Bereikbaarheid

 

Om de verkeersdrukte in de stad te vermijden, kan je best de fiets of het openbaar vervoer nemen. Dit is bovendien een stuk goedkoper en ecologischer! Slimweg maakt je wegwijs in alle bereikbaarheidsinformatie. Zij bezorgen jou een persoonlijk reisadvies van bij je thuis tot aan het festivalterrein van BorgerRio! Ontdek welk vervoersmiddel voor jou het meeste geschikt is op Slimweg.

 

 

Toegankelijkheid

 

Parkeerzone voor personen met een handicap

Mensen met een blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap kunnen via de Kattenberg parkeren op het Laar.

 

Toegankelijke toiletten

-        Bibliotheek Vredegerecht, Turnhoutsebaan 92

-        EcoHuis, Turnhoutsebaan 139

-        De Roma, Turnhoutsebaan 286

-        ’t Werkhuys, Zegelstraat 13

 

Afgebakende zones voor rolstoelgebruikers

Aan elk podium is een afgebakende zone voor rolstoelgebruikers voorzien

 

Tolken Vlaamse Gebarentaal

Op BorgerRio zijn tolken Vlaamse Gebarentaal aanwezig aan het onthaal om dove en slechthorende personen op te vangen en wegwijs te maken.

 

Ringleiding aan alle podia

Een ringleiding filtert storende omgevingsgeluiden weg voor personen met een hoorapparaat. Zet je het hoorapparaat op de T-stand, dan hoor je enkel het relevante geluid en kan je beter genieten van de optredens.

 

 

Eerste hulp

 

Waar veel mensen bij elkaar komen is er een verhoogd risico op ongevallen. Geen nood, het Rode Kruis is in de buurt. Ze staan altijd paraat om iemand te helpen die zich onwel voelt, pijnlijke blaren heeft, gevallen is of zwaardere letsels heeft opgelopen. Of ze versnellen bij een werkelijke ramp de werking van het rampenplan. Op BorgerRio vind je hun tent terug op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Eliaertsstraat.

 

 

Vrijwilligers

 

Heb je op 22 juni nog niets in je agenda staan? Kom dan een handje helpen op BorgerRio. Het grandioos succes van de vorige edities hebben we te danken aan de vele vrijwilligers, waarvoor nogmaals onze dank. Ook dit jaar willen we een beroep doen op jullie enthousiasme om er een fantastisch feest van te maken!

 

Wil je graag meehelpen om alles in goede banen te leiden? Heb je altijd al eens een evenement achter de schermen willen meemaken? Dit is je kans! Zowel op de dag van het festival zelf als op de dagen ervoor en erna kunnen we best een beetje hulp gebruiken. We denken hierbij aan het verspreiden van flyers en affiches op andere wereldmuziekevenementen, helpen bij de opbouw en afbraak van het terrein, artiesten onthalen en begeleiden tijdens het festival, de catering van de artiesten in goede banen leiden, bonnen verkopen, helpen bij podiumwissels en veel meer.

 

Stuur een mailtje naar cultuurantenne.borgerhout@stad.antwerpen.be en laat ons weten welke taak jij het leukst vindt. We doen er alles aan om aan jouw wensen te voldoen.

 

 

Contact

 

Cultuurantenne Borgerhout

Moorkensplein 1

2140 Borgerhout

 

tel.: 03 338 1788

mail: cultuurantenne.borgerhout@stad.antwerpen.be