BOHO 2140

Parade

Meer dan 300 muzikanten, dansers en danseressen nemen de baan in met onweerstaanbare ritmes, klanken en zuiders temperament. Boho2140 en Murga zorgen samen voor een uniek spektakel. De parade start om 15 uur aan de Zegelstraat en wordt officieel voorgesteld aan de Boho Cavabar.

 

Deelnemende groepen van 2014 zijn:
Batucada Animada, Banda Loca, La Benda Perlingo, Murga ’t Akkoord, SentimentoVerde, Lamourgaga, Murga Fata Murgana, Murga Ca-Va, DakkaElismailiya Ali Baba, Altiplano, Bateria Batediera, Qualquiera, Flora Y Fauna en U-Brass.

 

Alle murga’s (ook die van de Murga Corners) sluiten mee de Parade af met muziek en dans waar iedereen zich op kan uitleven. Als je al deze kleurrijke murga’s op één plek verzamelt, krijg je gegarandeerd een vrolijk spektakel! Mis dus zeker de aankomst én feestelijke afsluiter aan de Zegelstraat omstreeks 18uur niet!

 

Deelnemende groepen van 2014 zijn:

 

Koningin & 2 Prinsessen

Braziliaanse danseressen Las chicas de la Samba uit Duitsland:  Ze waren ook vorige jaren in Borgerrio en hebben echt prachtige kostuums en wisselen elk jaar van kostuum.

 

Batucada Animada

Ze zijn echt een topper en zijn vooral in Duitsland zeer bekend en hebben meerdere prijzen gewonnen in Koln, Duisburg, Cobourg.

Fantastische beat, en zeer mooie en vooral ENORME groep.

Met min. 35 tot 50 man zetten ze echt heel Borgerrio op z´n kop.

 

Banda Loca + Reuzenpop

Banda Loca speelt in verschillende stijlen op originele Braziliaanse instrumenten. Samba-reggae, Batucada, hip-hop en funk in unieke arrangementen. De pulstonen van de surdo's en het opzwepende slagen van de tambourims brengen iedereen in beweging. Het zuid-Amerikaanse karakter met passie en energie doet de rest. 

 

La Benda Perlingos

Een groep vrienden die elk jaar een carnavalswagen bouwden besloten na het carnaval van 1984 dat ze geen wagen meer wilde bouwen vanwege het vele werk dat hierin ging zitten. Om toch met carnaval wat te blijven doen werd het idee geboren om een “Zaate Hermenie” op te richten.Ze waren zij eregast in Notting Hill Carnival en wonnen zij de eerste prijs op het festival in Cobourg.Uiteindelijk is de band uitgegroeid tot een groep met een eigen uitstraling en eigen sound. Een beetje jazzy, maar dan eerder met een swingende exotische tropische beat.

 

’t Akkoord & Kras percusie

‘t Akkoord is een eigenzinnig en kleurrijk straatorkest opgestart tijdens het feestjaar Borgerhout (september 2011-2012 met de bedoeling om ook nog lang daarna furore te maken. De groep is recent uitgebreid met een olijk vrouwengezelschap die uw hartje sneller doet slaan!

 

Fata Murgana

is een gezellige bende die met veel ambiance door de straten trekt met muziek, dans en blitse kostuums. Onze murga is een mix van het Antwerpse Deurne en het Midden Oosten, geïnspireerd door de fata morgana’s in de zwoele woestijn.

We spelen bekende liederen die we verpakken in een exotische sfeer waarbij iedereen spontaan zijn heupen beweegt. Onze murgavibes brengen ons naar nieuwe klanken, opzwepende ritmes en hippe moves.

 

Kortom, als Fata Murgana in de buurt is, is het altijd feest!

Lamourgaga

Lamourgaga is een vrolijk dansend-muzikaal-theatraal murga gezelschap, dat huist in de straten van Antwerpen.Neem een streepje muziek, stevige danspassen, gekke kostuums en een vleugje l’amour, meng ze allemaal goed door elkaar, et voilà, daar staat Lamourgaga! Niets is te gaga voor ons, alles mag en niets moet.

 

Sentimento Verde

Is een Braziliaanse samba percussie groep die als een groene wervelwind het Noord doet stuiven!Braziliaan Lama Moises zorgt samen met zijn percussionisten voor zwoele Braziliaanse samba ritmes.

 

Murga çava

 is een kleine maar gezellige murga uit Herent. Veel percussie en veel vrolijkheid kenmerkt de blauw-groene bende uit het Hageland, die openstaat voor alle leeftijden. In Herent en wijde omgeving is deze slagvaardige murga een graag geziene gast op straatfeesten en kleine festivals.

 

ALTIPLANO

PRIMEUR! DANSGROEP ALTIPLANO

la danza del Altiplano

Deze dans van de Altiplano (hoogvlakten) van het Andesgebergte (Zuid-Amerika) vindt zijn oorsprong in de koloniale periode, waar veel negerslaven "geimporteerd" werden door de Spanjaarden om op de plantages of in de mijnen te werken.

De dans + choreografie zijn eigenlijk een satire op de onderdrukking door de Spaanse conquistadores.

 

Bateria Batediera

Zeer enthousiaste band met veel showelementen. Verzorgde reeds vele optredens in binnen en buitenland, reizen ook regelmatig naar Brazilië

 

Qualquiera

Het doel van de groep was om, net als de 'Gugge'-groepen uit Zwitserland, gekleed te gaan in opvallende kostuums en bijhorende maskers. De muziek moest sterk ritmisch en swingend klinken met een tropische sound. De muziek wordt speciaal voor de groep gearrangeerd met een swingend tropisch tintje, wat wederom een unieke factor is. Het repertoire is zeer uitgebreid en bevat nummers van o.a. Guns 'n Roses, Greenday, Robbie Williams, Donna Summer, Santana, enz. Met een tropical touch!!

 

Flora y Fauna

Prachtige showgroep uit Suriname. Zeer uitbundige kleuren en heupbewegingen zorgen voor veel bekijks!

De showgroep was begonnen als een loopgroep tijdens het Surinaamse carnaval. Ze behaalde na afloop toen de 1e prijs. Beetje bij beetje groeide de groep en kreeg steeds meer naamsbekendheid op verschillende Europese festivals met hun prachtige kostuums. Ook in Frankfurt behaalden ze vorig jaar de 1e prijs. De kostuums en alle versieringen werden met de hand gemaakt. Inmiddels bestaat de groep uit circa 35 personen.

 

U Brassband

Het zou bijna saai worden, maar opnieuw is de Topper: U Brassband - 1e prijs drumfestival 2011 + nogmaals vorig jaar 1e prijs drumfestival 2012 + 1e prijs drumfestival 2013!!! Bovendien waren ze eregast op verschillende zomercarnavals in Europa, o.a. in Cobourg en Notting Hill Carnaval. Behoort tot Europa’s beste brassbands.  Ze zijn in 2011 + in 2012 + 2013 uitgeroepen tot Nederlands beste Brassband. Zeer originele drumsessies, mooie choreografie, veel uitstraling!