BOHO 2140

Programma BorgerRio 2016

Borgerrio op zaterdag 21 mei, het kleurrijkste festival van 't stad

Afbeelding 680 pixels breed
 

10 jaar Borgerrio

 

100px  

Op zaterdag 21 mei 2016 vindt de tiende editie plaats van dit unieke stadsfestival. Naar jaarlijkse traditie maken we de Turnhoutsebaan, één van de drukste toegangswegen tot onze stad, verkeersvrij en tonen we de rijkdom van deze straat.

Niet alleen de handelaars komen buiten, ook de hele buurt wordt 'letterlijk' opgetrommeld om mee de baan in te palmen. Voor deze jubileumeditie keren we terug naar de wortels van het festival. 10 jaar geleden startte Borgerrio als milieufestival van het Ecohuis. Dit jaar focussen we opnieuw meer op duurzaamheid. 

 

BorgerRio Promenade, wereldstraat van formaat


Borgerrio Promenade, wereldstraat van formaat

 

  100px  
Borgerrio is een mix van muziek, sport, spel en unieke sfeer. Op de Borgerrio Promenade, op de Turnhoutsebaan ontdek je exotische kraampjes, terrassen en zoveel meer. Handelaars, verenigingen en buurtbewoners tonen de rijkdom van deze unieke straat. 

 

ruler


Borgerrio Podia

Na de middag zijn er optredens op de verschillende Borgerrio Podia. Kom zeker luisteren naar NoMoBS, vier Kielse vrienden die teksten brengen uit het leven gegrepen. Ze staan op de Mombasa Stage op het Moorkensplein. Kamal Kharmach, reizende ster in de stand-upcomedy, praat de verschillende optredens aan elkaar. 

Meer zin in een concert voor je kinderen? Veston zingt in 't algemeen Verstaanbaar Kempisch. De teksten zijn vaak grappig maar zeker niet onbenullig. Je vindt ze op Barrio Bongo podium van Rataplan en Bar Leon in de Blijde Inkomststraat. 

Borgerrio brengt dit jaar weer een waanzinnige mix van stijlen en genres. Ontdek het volledige programma hier.

ruler


Ontdek de ecozones

Verspreid over het festival vind je vijf ecozones, plekken waar we bewust omgaan met de natuur en de ecologische voetafdruk. Zoek je tips om afval te hergebruiken, wil je meer te weten komen over de Lage Emissiezone of zoek je ideeën voor een gezonde maaltijd,... Je ontdekt het allemaal in deze ecozones.

Daarnaast sorteren we het afval aan de podia in de Blijde Inkomststraat en op het Moorkensplein. De biologisch afbreekbare bekers zamelen we apart in. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een duurzamer Borgerrio door het afval in de juiste vuilbak te gooien.

ruler


Grote speel- en sportstraat in den Drink

In de Play-off Plaza is er keuze te over voor kinderen: zeker als je van dribbelen, boksen, basket, ropeskipping, … houdt. De kleinsten kunnen zich laten omtoveren in een leeuw of tijger in de grime of kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan tijdens het knutselen of tijdens de kleuterdans.

Thaibokstalent Nordin Ben Moh komt zijn kunstjes in de boksring tonen en Lets go Urban brengt een unieke mix van klassieke dan en urban moves die niemand onberoerd laat!

ruler


Parade

De Borgerrio Parade is een unieke optocht van lokaal en internationaal talent. BOHO 2140 zorgt voor dit uniek spektakel. De exotische stoet met meer dan driehonderd artiesten, dansers en danseressen uit alle werelddelen trekt van 14.30 tot 18 uur over de Turnhoutsebaan.Discobaar A Moeder sluit op welgekende stijl de parade af. Niet meedansen is geen optie!

breed beeld

 

De parade start om 14.30 uur aan de Zegelstraat. Om 17.15 uur is er een prijsuitreiking voor de drie beste paradegroepen aan de BOHO cavabar. 

 

ruler


Party en Afterparty

Nog niet uitgefeest? Om 20.30 uur start een heuse roller skater jam
in De Roma. Haal je glitterkledij, brede broekspijpen en rollerskatemoves alvast vanonder het stof. En verwacht je aan plaatjes van de beste disco -, soul- en funk-dj's. In ruil voor je identiteitskaart, krijg je een paar old school rollerskates.
 

ruler


Praktisch

Ontvlucht de drukte, kom met de fiets of openbaar vervoer. Op hetplan van Borgerrio vind je de fiestparkings waaronder een super-deluxe-fietsparking op het Laar, info rond toegankelijkheid en zoveel meer. 

ruler

 
 
sfs_icon_facebook Delen op facebook
sfs_icon_forward Doorsturen naar een vriend
sfs_icon_twitter Delen op Twitter
158x60