BOHO 2140

Reuzenstoet Borgerhout Nr. 301

21/09/2013

info

Eindelijk is het zover, op 21 september doen de reuzen van Borgerhout weer hun intrede! Vergezeld van de 30 zelfgemaakte nieuwe reuzen,  tonen zij het Borgerhout van vandaag.

 

In 2012 vierde Borgerhout het Reuzenjaar. Voor deze feestelijke gebeurtenis werd de Reuzenstoet in een heel nieuw kleedje gestopt. 50 nieuwe reuzen werden tot leven gewekt door Borgerhoutse scholen, verenigingen en buurtcomités. Vanuit deze participatiegedachte werd er ook dit jaar weer gewerkt aan een aantal nieuwe reuzen. Je kan de stoet intussen gerust omschrijven als een heus buurtinitiatief dat Borgerhoutenaren verbindt en het erfgoed van de Reuskens weer in de schijnwerpers zet.

 

 Buiten de Reuzenstoet staat er op deze vrolijke zaterdag nog een heel programma klaar. Op de site van de Reuzenstoet vind je een overzicht.

De Reuzenstoet wordt sinds dit jaar georganiseerd door de Reuzen VZW,  district Borgerhout en Madam Fortuna. In samenwerking met De Roma, BoHo2140, Bar Leon, Geburenkring Vreugde & Vermaak vzw, Brede school Het Keerpunt.